Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yıldız'ın Menüsü: Beyaz Peynir ve Cevizli Roka Salatası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Yıldız, menüsünde ana yemek yanında servis edeceği Beyaz Peynir ve Cevizli Roka Salatası tarifine yer verdi. Peki, Beyaz Peynir ve Cevizli Roka Salatası nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yıldız'ın Menüsü: Beyaz Peynir ve Cevizli Roka Salatası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Beyaz Peynir ve Cevizli Roka Salatası Tarifi,  Beyaz Peynir ve Cevizli Roka Salatası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 demet taze roka
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Yarım limonun suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • Kırmızı soğan dilimleri veya nar taneleri

Nasıl Yapılır?

  • Rokaları iyice yıkayın ve fazla suyunu süzün. 
  • Rokaları iri parçalar halinde doğrayın veya elinizle koparın.
  • Ceviz içlerini kuru bir tavada hafifçe kavurun. 
  • Böylece cevizler daha aromatik ve çıtır bir kıvam alacaktır.
  • Beyaz peyniri küp şeklinde doğrayın veya ufalayın. 
  • Peynirin tuz oranına göre salatanın tuz miktarını ayarlayabilirsiniz.
  • Bir salata kasesinde rokaları, kavrulmuş cevizleri ve beyaz peyniri karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yarım limonun suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir sos haline getirin. 
  • İsteğe bağlı olarak ince dilimlenmiş kırmızı soğan veya nar taneleri de ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve hafifçe karıştırın.
  • Salatayı hemen servis yapın. 
  • Roka çabuk solabileceği için, sosu servis yapmadan hemen önce eklemek en iyisidir.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa