Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yıldız'ın Menüsü: Kaymak ve Antep Fıstığı Eşliğinde Ayva Tatlısı

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Yıldız, menüsünde tatlı olarak, Kaymak ve Antep Fıstığı Eşliğinde Ayva Tatlısı tarifine yer verdi. Peki, Kaymak ve Antep Fıstığı Eşliğinde Ayva Tatlısı nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yıldız'ın Menüsü: Kaymak ve Antep Fıstığı Eşliğinde Ayva Tatlısı
Büşra Ünal Yazar

Kaymak ve Antep Fıstığı Eşliğinde Ayva Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy ayva
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2-3 adet karanfil
  • Yarım limonun suyu

Süslemek için:

  • Kaymak
  • Çekilmiş Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. 
  • İkiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. 
  • Ayvaların kararmaması için, soyduktan sonra limonlu suya koyabilirsiniz.
  • Geniş bir tencereye ayva dilimlerini yerleştirin. 
  • Üzerine şeker, su, çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin. 
  • Yarım limonun suyunu da sıkın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve ayvalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ayvaların renginin koyulaşması ve şerbetinin kıvam alması için yeterli süre pişirmeniz gerekecek.
  • Ayvaları piştikten sonra tencereden alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan ayva dilimlerini servis tabaklarına alın. 
  • Her bir ayva diliminin üzerine bir miktar kaymak koyun ve çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyin.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa