Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çağla'nın Menüsü: Kuzu Etli, Terbiyeli Şevketi Bostan Tarifi (Tereyağlı Patates Eşliğinde)
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta dördüncü gün yarışmacısı Çağla, menüsünde ana yemek olarak Kuzu Etli, Terbiyeli Şevketi Bostan Tarifi (Tereyağlı Patates Eşliğinde) tarifine yer verdi. Peki, Kuzu Etli, Terbiyeli Şevketi Bostan (Tereyağlı Patates Eşliğinde) Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...
     
        BÜ
    
                            
                                                
                                                
            Büşra Ünal
    
                                 Yazar 
                            
                        
    YAYINLAMA
    
    GÜNCELLEME
    
                             
                    
      
        BÜ
    
                        
                                                            
                                        
                    
                    
            Büşra Ünal
    
                             Yazar 
                        
                    Kuzu Etli, Terbiyeli Şevketi Bostan Tarifi (Tereyağlı Patates Eşliğinde), Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Kuzu Etli Şevket-i Bostan İçin:
- 500 gr kuzu eti (küp şeklinde doğranmış)
- 1 kg Şevket-i Bostan (temizlenmiş ve doğranmış)
- 1 büyük soğan (doğranmış)
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- Tuz, karabiber
Terbiye İçin:
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı un
Tereyağlı Patates İçin:
- 4 orta boy patates (küp şeklinde doğranmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve kuzu etlerini ekleyin.
- Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Soğan ve sarımsağı etlere ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
- Şevket-i Bostan'ı ekleyin, suyunu ve baharatları da ilave edin.
- Karışımı kısık ateşte, Şevket-i Bostan yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpın.
- Yemeğin suyundan birkaç kaşık alıp terbiyeye yavaşça ekleyerek ısıtın.
- Isınan terbiyeyi yemeğe yavaşça ekleyin ve karıştırın. Birkaç dakika daha pişirin.
- Patatesleri tuzlu suda haşlayın, ama çok yumuşamayacak şekilde.
- Tereyağını bir tavada eritin.
- Haşlanmış patatesleri ekleyin, altın rengini alana kadar kızartın.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Sunum:
- Kuzu etli, terbiyeli Şevket-i Bostan'ı servis tabağına alın.
- Yanında tereyağlı patatesleri yerleştirin.
Afiyet olsun!
 
                                   
                                                         