Zuhal Topal'la Yemekteyiz İranlı Sinem'in Menüsü: Sembuse Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Sinem menüsünde ara sıcak olarak Sembuse tarifine yer verdi. Peki, Sembuse Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz İranlı Sinem'in Menüsü: Sembuse Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Sembuse Tarifi, Sembuse Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3/4 su bardağı su (hamurun kıvamına bağlı olarak değişebilir)
  • Yeterince sıvı yağ (kızartmak için)

İç Harcı İçin:

  • 200 gram kıyma (veya isteğe bağlı olarak haşlanmış patates, peynir vb.)
  • 1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

Nasıl Yapılır?

  • Unu ve tuzu bir kaba koyun. 
  • Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  • Hazırladığınız hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Bir tavada zeytinyağı veya tereyağını ısıtın. 
  • Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 
  • Kıymayı (veya diğer malzemeleri) ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar pişirin. 
  • Kimyon, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın.
  • Dinlenmiş hamuru merdane ile açın, yaklaşık 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde. 
  • Hamuru istediğiniz büyüklükte daireler veya yarım ay şeklinde kesin.
  • Kesilen hamur parçalarının ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun. 
  • Hamurun kenarlarını nemlendirin ve yarım ay şeklinde kapatın. 
  • Kenarlarını çatal ile bastırarak kapatın.
  • Sembusekleri, kızgın yağda her iki tarafı da altın rengi oluncaya kadar kızartın.
  • Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
  • Sembusekleri sıcak olarak servis edin.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa