Zuhal Topal'la Yemekteyiz İranlı Sinem'in Menüsü: Zereşk Polo Ba Morghe (Safran Pilavı Eşliğinde Sebzeli Tavuk) Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ilk gün yarışmacısı Sinem menüsünde ana yemek olarak Zereşk Polo Ba Morghe (Safran Pilavı Eşliğinde Sebzeli Tavuk) tarifine yer verdi. Peki, Zereşk Polo Ba Morghe (Safran Pilavı Eşliğinde Sebzeli Tavuk) Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zereşk Polo Ba Morghe (Safran Pilavı Eşliğinde Sebzeli Tavuk) Tarifi, Zereşk Polo Ba Morghe (Safran Pilavı Eşliğinde Sebzeli Tavuk) Nasıl Yapılır?
Zereşk Polo ba Morgh, İran mutfağına ait zerdeçal ile tatlandırılmış tavuk, barberries (Zereşk) ile hazırlanan aromatik pirinç pilavı yemeğidir.
Malzemeler:
Zereşk (Barberries) İçin:
- 1 su bardağı Zereşk (Barberries)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk İçin:
- 4 adet tavuk but veya göğüs
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı safran, sıcak suda eritilmiş
- Tuz ve karabiber
- Sıvı yağ
Pilav İçin:
- 2 su bardağı basmati pirinci
- Tuz
- Sıvı yağ
- 3-4 su bardağı kaynar su
Nasıl Yapılır?
- Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Ardından yıkayıp süzün.
- Tavuk parçalarını, doğranmış soğan, zerdeçal, safran, tuz ve karabiberle birlikte bir tencereye koyun.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
- Başka bir tencerede sıvı yağ ile pirinci birkaç dakika kavurun.
- Ardından kaynar su ekleyin ve pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Zereşk'i (Barberries) yıkayıp süzün.
- Bir tavada sıvı yağda şeker ile birlikte kavurun, ta ki Zereşk suyunu çekip, şeker eriyene kadar.
- Pişen pirinci bir servis tabağına alın.
- Üzerine hazırladığınız Zereşk'i yayın.
- Son olarak, yanında veya üzerinde pişmiş tavuk parçalarını servis edin.
- Zereşk Polo ba Morgh'u sıcak olarak servis edin.
- İran mutfağının bu klasik yemeğinin tadını çıkarın!
- Afiyet olsun!