Gelinim Mutfakta - Helva-i Hakani Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Helva-i Hakani tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Helva-i Hakani Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Helva-i Hakani Tarifi, Helva-i Hakani Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı tereyağı
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı sıcak su
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 çay kaşığı safran (isteğe bağlı, renk ve aroma için)
- 1 çay kaşığı tarçın
- Üzeri için fıstık veya badem
Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede şeker ve sıcak suyu karıştırarak kaynatın.
- Kaynayan şerbeti ocaktan alın ve sütü ekleyin.
- İsteğe bağlı olarak safranı da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- Başka bir tencerede tereyağını eritin.
- İrmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak kısık ateşte rengi hafif kahverengiye dönene kadar kavurun.
- Kavrulmuş irmiğe yavaşça sıcak şerbeti ekleyin.
- Bu sırada karıştırmaya devam edin
- Çekilmiş ceviz veya fındık içi ve kuru üzümü helvaya ekleyin.
- Karıştırarak helvanın şerbeti çekmesini ve koyulaşmasını sağlayın.
- Helva koyulaştığında ocağın altını kısın.
- Helvanın altını tutmaması için ara sıra karıştırarak 10-15 dakika daha pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra helvanın kapağını kapatın ve 10-15 dakika demlenmesi için bekleyin.
- Helva demlendikten sonra servis tabağına alın.
- Üzerini dövülmüş fıstık veya badem ile süsleyin.
- Helva hazır olduğunda sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun!