Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gökçe'nin Menüsü: Lebeniye Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ikinci gün yarışmacısı Gökçe, menüsünde başlangıç olarak Lebeniye Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Lebeniye Çorbası Tarifi, Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 4 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- 2 diş sarımsak, dövülmüş
- Tuz, karabiber, nane
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın.
- Karışıma yavaşça su veya et suyunu ekleyerek sürekli karıştırın.
- Bu işlem, yoğurt karışımının kesilmemesi için önemlidir.
- Yoğurtlu karışımı tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra haşlanmış nohutları ekleyin.
- Tuz, karabiber ve isteğe göre nane ekleyerek karıştırın.
- Çorbanın kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Küçük bir tavada zeytinyağı veya tereyağını eritin.
- Dövülmüş sarımsakları ekleyip birkaç dakika soteleyin.
- Sarımsaklar hafif renk alınca ocaktan alın.
- Bu sosu çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
- Afiyet olsun!