Zuhal Topal'la Yemekteyiz Günday'ın Menüsü: Minestrone Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Günday, başlangıç olarak Minestrone Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Minestrone Çorbası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Minestrone Çorbası Tarifi, Minestrone Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük soğan, küp küp doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 adet havuç, küp küp doğranmış
- 2 adet kereviz sapı, ince dilimlenmiş
- 1 adet büyük kabak, küp küp doğranmış
- 1 adet küçük patates, küp küp doğranmış
- 400 gram konserve domates
- 1 litre sebze suyu veya su
- 400 gram konserve kırmızı fasulye, yıkanmış ve süzülmüş
- 1/2 su bardağı yeşil fasulye, kesilmiş
- 1/2 su bardağı küçük makarna veya kırık spagetti
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- İsteğe bağlı olarak taze fesleğen yaprakları veya kuru İtalyan baharatı
- İsteğe bağlı olarak servis için rendelenmiş Parmesan peyniri
Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ve sarımsağı ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
- Havuç, kereviz, kabak ve patatesi ekleyin.
- Sebzeler biraz yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
- Konserve domatesleri ve sebze suyunu ekleyin.
- Karışımı kaynatın, ardından ateşi kısın ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Kırmızı fasulye, yeşil fasulye ve makarnayı ekleyin. Tüm malzemeler iyice pişene kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin. Gerekirse, su veya sebze suyu ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayın.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak taze fesleğen yaprakları veya kuru İtalyan baharatı ile tatlandırın.
- Afiyet Olsun!