Zuhal Topal'la Yemekteyiz Günday'ın Menüsü: Kuzu Gömleğinde Ciğer Sarma Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Günday, ana yemek olarak Kuzu Gömleğinde Ciğer Sarma tarifine yer verdi. Peki, Kuzu Gömleğinde Ciğer Sarma Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kuzu Gömleğinde Ciğer Sarma Tarifi, Kuzu Gömleğinde Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 500 gram kuzu ciğeri (küçük parçalara ayrılmış)
- 1 adet büyük kuzu gömleği (karaciğer zarı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük soğan, ince doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 su bardağı ince bulgur veya kırık pirinç
- 1/2 su bardağı çam fıstığı
- 1/2 su bardağı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tarçın
- Tuz
- Sıcak su
- Maydanoz (isteğe bağlı, süslemek için)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, kuzu ciğerini küçük parçalara ayırın.
- Kuzu gömleğini (zarı) kullanmadan önce soğuk suda bekletin, sonra iyice durulayıp fazla suyunu sıkın.
- Zeytinyağında ince doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı kavurun.
- Soğanlar şeffaflaştığında, çam fıstıklarını ekleyip biraz daha kavurun.
- Bulgur veya kırık pirinci, ciğer parçalarını, kuş üzümünü ve baharatları ekleyin.
- Karışımı kısık ateşte birkaç dakika kavurun.
- Üzerine yeterince sıcak su ekleyip bulgurun veya pirincin şişmesi için kapağı kapalı şekilde pişirin.
- Bulgur veya pirinç suyunu çekince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Kuzu gömleğini düz bir zemine serin.
- Hazırladığınız iç harcı gömleğin üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
- Uçlarını iplikle bağlayın veya kürdanla tutturun.
- Sarma işlemi tamamlandıktan sonra, bir tencereye yerleştirin.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip, orta ateşte ciğerin zarı pişip sıkılaşana kadar yaklaşık 30-45 dakika pişirin.
- Pişen sarmayı tencereden alıp dilimleyin ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
- Afiyet Olsun!