Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Espanyol Soslu Bonfile Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, ana yemek olarak Espanyol Soslu Bonfile tarifine yer verdi. Peki, Espanyol Soslu Bonfile Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Şubat 2024 16:00
GÜNCELLEME
07 Şubat 2024 20:36
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Espanyol Soslu Bonfile Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Espanyol Soslu Bonfile Tarifi, Espanyol Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?

Bonfile için Malzemeler:

  • 4 adet bonfile eti (her biri yaklaşık 150-200 gram)
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Espanyol Sos için Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük boy soğan, ince doğranmış
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı kırmızı şarap
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yaprak defne
  • 1 çay kaşığı taze kekik (veya 1/2 çay kaşığı kuru kekik)
  • Tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Bonfileleri oda sıcaklığına getirin. Her iki tarafını da tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Bir tavada zeytinyağını orta-yüksek ateşte ısıtın. 
  • Eti her iki tarafını da, istediğiniz pişirme derecesine göre kızartın (her taraf için yaklaşık 3-4 dakika orta derece için yeterli olacaktır)
  • Etleri bir tabağa alıp, üzerini alüminyum folyo ile örtün ve dinlenmeye bırakın.
  • Aynı tavada (etin piştiği tava) tereyağını eritin. 
  • Soğanı ve sarımsağı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
  • Unu ekleyin ve kısık ateşte, unun rengi hafifçe dönene kadar kavurun.
  • Kırmızı şarabı ekleyin ve karıştırarak alkolün buharlaşmasını sağlayın.
  • Et suyu, defne yaprağı ve kekiği ekleyin. 
  • Sosu kısık ateşte, koyulaşana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Arada bir karıştırın.
  • Sosun kıvamı istediğiniz gibi olduğunda, defne yaprağını çıkarın ve sosu tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Bonfileleri servis tabağına alın.
  • Hazırladığınız espanyol sosu etlerin üzerine gezdirin.
  • İsteğe bağlı olarak yanında haşlanmış sebzeler, patates püresi veya kızarmış patates ile servis edin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa