BIST
9.952
1,11%
DOLAR
35,9950
0,30%
EURO
37,1863
-0,54%
ALTIN
3.307,76
0,35%
PETROL
74,61
0,43%
BITCOIN
3.529.561
0,76%
Ara
Ankara -2°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara -2°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Mütebbel Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Eray'ın Menüsü: Mütebbel Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Eray, ara sıcak olarak Mütebbel tarifine yer verdi. Peki, Mütebbel Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
07 Şubat 2024 16:20
GÜNCELLEME
07 Şubat 2024 20:36
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mütebbel Tarifi, Mütebbel Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
3 orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı tahin
1-2 diş sarımsak (dövülmüş)
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber (tadına göre)
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Bir tutam pul biber veya kırmızı biber (üzeri için)
Maydanoz (süslemek için, ince doğranmış)
Nasıl Yapılır?
Patlıcanları fırında veya ocakta közleyin.
Fırında közlemek için, patlıcanların her yerini eşit şekilde pişirebilmek adına ara sıra çevirerek 200 derecede yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
Ocakta közlemek içinse, patlıcanları doğrudan ateşin üzerine koyun ve çevirerek her tarafının iyice közlenmesini sağlayın.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve iç kısmını bir kaba alın.
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra, bir çatal yardımıyla ezin veya ince ince doğrayın.
Ezilmiş patlıcanları, tahin, dövülmüş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kimyonu bir karıştırma kabında iyice karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Mütebbelin tadına bakın ve gerekirse limon suyu, tuz veya baharatlardan herhangi birini ayarlayın.
Mütebbeli servis tabağına alın, üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin ve pul biber veya kırmızı biber ile süsleyin.
İnce doğranmış maydanoz ile garnitür yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
İlişkilerde ‘Breadcrumbing’ Nedir? Size Ufak Ufak Umut Verenlere Dikkat!
Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Nedir?
Ziraat Bankası Servis Görevlisi Nedir?
Yüksek Enerji Ve Plazma Fiziği Nedir?
Yaz Olimpiyatlarında Artistik Jimnastik Nedir?
Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi Nedir?
Yaratıcılık Nedir? Kimler Yaratıcı Olabilir?
Sonraki Sayfa
×
Ara