Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ezgi'nin Menüsü: Yulaflı Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci, yani son gün yarışmacısı Ezgi, tatlı olarak Yulaflı Kuru Kayısı Tatlısı tarifine yer verdi. Peki, Yulaflı Kuru Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yulaflı Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi, Yulaflı Kuru Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru kayısı, doğranmış
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı badem veya ceviz, iri parçalanmış
- 1/4 su bardağı bal veya akçaağaç şurubu
- 1/4 su bardağı hindistancevizi yağı veya tereyağı, eritilmiş
- 1 çay kaşığı vanilya ekstraktı
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- Bir tutam tuz
Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın. Küçük bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
- Kuru kayısıları küçük parçalar halinde doğrayın.
- Eğer kayısılar çok sertse, kullanmadan önce 10 dakika kadar sıcak suda bekletip yumuşatın ve sonra suyunu süzün.
- Bir kasede yulaf ezmesi, iri parçalanmış badem veya ceviz, tarçın ve bir tutam tuzu karıştırın.
- Başka bir kasede eritilmiş hindistancevizi yağı (veya tereyağı), bal (veya akçaağaç şurubu) ve vanilya ekstraktını karıştırın.
- Islak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
- Ardından doğranmış kuru kayısıları ekleyin ve tüm malzemeler eşit şekilde karışana kadar karıştırmaya devam edin.
- Tatlı karışımını fırın tepsisine dökün ve spatula yardımıyla düzeltin.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika veya kenarları altın rengini alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarın ve tamamen soğuması için bir kenara alın.
- Soğuduktan sonra istediğiniz boyutlarda kesin ve servis yapın.
- Afiyet olsun!