Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Kıymalı Mantarlı Bohça Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Candan ara sıcak olarak Kıymalı Mantarlı Bohça tarifine yer verdi. Peki, Kıymalı Mantarlı Bohça Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Candan'ın Menüsü: Kıymalı Mantarlı Bohça Tarifi...
Kıymalı Mantarlı Bohça Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram yufka
- 200 gram kıyma
- 200 gram mantar, ince dilimlenmiş
- 1 adet büyük boy soğan, ince doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 adet yeşil biber, ince doğranmış
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
- 1 adet yumurta (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı susam veya çörek otu (üzeri için)
Nasıl Yapılır?
- Bir tavada biraz sıvı yağ ısıtın ve ince doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin.
- Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- İnce dilimlenmiş mantarları, doğranmış yeşil biberi, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip, mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Yufkayı düz bir zemine serin ve dört eşit parçaya kesin.
- Her bir parçayı hafifçe nemlendirmek için su ile yağ karışımını fırça yardımıyla sürün.
- Her bir yufka parçasının ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun.
- Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak bohça şekli verin ve uçlarını iyice kapatın.
- Hazırladığınız bohçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Bir kasede yumurtayı çırpın ve bohçaların üzerine fırça yardımıyla sürün.
- Üzerine susam veya çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, bohçaların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Afiyet olsun!