Zuhal Topal'la Yemekteyiz Müjgan'ın Menüsü: Ispanaklı ve Patatesli El Açması Çarşaf Böreği
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci gün yarışmacısı Müjgan, ara sıcak olarak Ispanaklı ve Patatesli El Açması Çarşaf Böreği tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Müjgan'ın Menüsü: Ispanaklı ve Patatesli El Açması Çarşaf Böreği...
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su (yaklaşık)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanaklı Harç İçin:
- 500 gram ıspanak
- 1 büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Patatesli Harç İçin:
- 3 orta boy patates
- 1 büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Arası İçin:
- 150 gram eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Unu geniş bir kaba eleyin ve ortasını açarak tuz, zeytinyağı ve ılık suyu ekleyin.
- Pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 30 dakika dinlendirin.
- Ispanakları iyice yıkayıp ince ince doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
- Ispanak, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
- Patatesleri haşlayın, soyun ve küp küp doğrayın.
- Ayrı bir tavada soğanı zeytinyağında kavurun, patatesleri ekleyip biraz daha kavurun.
- Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Dinlenmiş hamuru dört eşit parçaya bölün.
- Her bir parçayı tezgah üzerinde çok ince olacak şekilde açın.
- Açılan yufkaların her birinin üzerine eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı sürün.
- İlk yufkayı tepsiye serin ve üzerine ıspanaklı harçtan yayın.
- İkinci yufkayı üzerine serip, bu sefer patatesli harçtan yayın. İşlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın.
- En üste kalan yufkaya da yağ sürdükten sonra böreği istediğiniz büyüklükte parçalara kesin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, böreğin üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Afiyet Olsun!