Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hacer'in Menüsü: Meyhane Pilavı Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı Hacer, ana yemek yanında servis etmek için Meyhane Pilavı tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hacer'in Menüsü: Meyhane Pilavı Tarifi...
Meyhane Pilavı
Malzemeler:
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1/2 su bardağı arpa şehriye
- 200 gram karides (temizlenmiş)
- 150 gram kalamar (temizlenmiş ve küçük parçalara kesilmiş)
- 1 su bardağı iç bakla (taze veya dondurulmuş)
- 1 adet büyük boy soğan, ince doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su veya balık suyu
- 1 çay kaşığı safran (isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1/2 demet dereotu, ince kıyılmış
- Limon dilimleri (servis için)
Nasıl Yapacağız?
- Pirinci bol suda 30 dakika kadar bekletin, sonra suyunu süzün ve bir kenara koyun.
- Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşana kadar kavurun.
- İnce doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
- Süzülmüş pirinci ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşana kadar kavurun.
- Karides ve kalamarı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- İç baklayı, sıcak suyu veya balık suyunu, safranı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Pul biberi de bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- Karışımı kaynatın, sonra ocağın altını kısın ve pilav suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Pilav pişince, ocağı kapatın ve pilavın üzerine temiz bir mutfak bezi koyup tencerenin kapağını kapatın. Böylece pilavın demlenmesini sağlayın.
- Pilavı servis tabağına alın, üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirin ve limon dilimleri ile servis yapın.
- Afiyet olsun!