Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hacer'in Menüsü: Bahçe Salata Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı Hacer, salata olarak Bahçe Salata tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hacer'in Menüsü: Bahçe Salata Tarifi...
Bahçe Salata
Malzemeler:
- 1 adet büyük marul, yıkanmış ve doğranmış
- 1 adet salatalık, dilimlenmiş
- 2 adet domates, dilimlenmiş
- 1 adet kırmızı biber, ince dilimlenmiş
- 1 adet yeşil biber, ince dilimlenmiş
- 1 adet havuç, rendelenmiş veya ince dilimlenmiş
- 1/2 demet taze nane, ince kıyılmış
- 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
- 1/2 demet dereotu, ince kıyılmış
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
- Tuz ve karabiber
- Zeytin, peynir küpleri (beyaz peynir, mozzarella vb.), çiğ ya da kavrulmuş çekirdekler (ay çekirdeği, kabak çekirdeği vb.)
Nasıl Yapacağız?
- Büyük bir salata kasesinde, yıkanmış ve doğranmış marulu, dilimlenmiş salatalık, domates, kırmızı ve yeşil biberleri, rendelenmiş havucu yerleştirin.
- İnce kıyılmış nane, maydanoz ve dereotunu da ekleyin.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu veya sirke, tuz ve karabiberi bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeleri hafifçe karıştırarak sosun her yere eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
- Salatayı servis yapmadan önce isteğe bağlı olarak zeytin, peynir küpleri ve çekirdeklerle süsleyebilirsiniz.
- Afiyet olsun!