Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hacer'in Menüsü: Hacı Makule Tatlısı Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı Hacer, tatlı olarak Hacı Makule Tatlısı tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hacer'in Menüsü: Hacı Makule Tatlısı Tarifi...
Hacı Makule Tatlısı
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 - 4 bardak)
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık içi (hamurun içine eklemek için)
Şerbeti İçin:
- 3,5 bardak şeker
- 4 bardak su
- Yarım limonun suyu
Üzeri İçin:
- İnce çekilmiş Antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapacağız?
- Erimiş tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri, yumurta sarıları ve yoğurdu derin bir karıştırma kabında çırpın.
- Kabartma tozu, vanilya ve karbonatı ekleyin.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamura ince çekilmiş ceviz veya fındık içini ekleyip homojen şekilde dağılmasını sağlayın.
- Hamuru en az yarım saat dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayın ve hafif yassılaştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın kahverengi bir renk alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Şeker, su ve limon suyunu kaynatıp 10-15 dakika kadar orta ateşte pişirin.
- Şerbeti soğumaya bırakın.
- Tatlılar fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Tatlı şerbeti çekene kadar bekletin.
- Tatlılar şerbeti çektikten sonra üzerlerini ince çekilmiş Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süsleyin.
- Afiyet olsun!