Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necmettin'in Menüsü: Kuru Bakliyat Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci, son gün yarışmacısı Necmettin başlangıç olarak Kuru Bakliyat Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necmettin'in Menüsü: Kuru Bakliyat Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necmettin'in Menüsü: Kuru Bakliyat Çorbası Tarifi...

Kuru Bakliyat Çorbası

Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
  • 1/2 su bardağı akşamdan ıslatılmış kuru fasulye
  • 1 adet büyük boy soğan, yemeklik doğranmış
  • 1 adet havuç, küp küp doğranmış
  • 1 adet patates, küp küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz, ayarına göre
  • 6-7 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl Yapacağız?

  • Kırmızı ve yeşil mercimeği güzelce yıkayın. 
  • Nohut ve kuru fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin. 
  • Ertesi gün, sularını süzün ve yıkayın.
  • Zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyin. 
  • Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca, doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Kavrulmuş sebzelere kırmızı ve yeşil mercimeği, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın.
  • Domates ve biber salçasını, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyip malzemelerle iyice özdeşleşene kadar kavurun.
  • 6-7 su bardağı sıcak su veya et suyunu tencereye ekleyin. Çorbanın tuzunu ayarlayın.
  • Çorbayı önce yüksek ateşte kaynatın, sonra ateşi kısık ayara getirip bakliyatlar yumuşayana kadar pişirin. 
  • Bu süreç yaklaşık 1-1,5 saat sürebilir. Eğer çorbanızı daha hızlı hazırlamak isterseniz, bakliyatları ayrı ayrı düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.
  • Çorba pişip bakliyatlar yumuşadığında, çorbayı sıcak olarak servis edin. 
  • İsteğe bağlı olarak üzerine limon suyu sıkabilir veya kıyılmış taze otlarla süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa