Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necmettin'in Menüsü: Güveçte Üç Mantarlı, Tulum Peynirli Graten Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci, son gün yarışmacısı Necmettin ara sıcak olarak Güveçte Üç Mantarlı, Tulum Peynirli Graten tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necmettin'in Menüsü: Güveçte Üç Mantarlı, Tulum Peynirli Graten Tarifi...
Güveçte Üç Mantarlı, Tulum Peynirli Graten
Malzemeler:
Mantar Karışımı İçin:
- 200 gram istiridye mantarı
- 200 gram kestane mantarı
- 200 gram kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- Tuz ve karabiber
- 1 çay kaşığı taze kekik
Beşamel Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- Bir tutam muskat
Diğer Malzemeler:
- 150 gram tulum peyniri, ufalanmış
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
- Taze kekik yaprakları (süslemek için)
Nasıl Yapacağız?
- Mantarları temizleyip iri parçalar halinde kesin.
- Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın, ezilmiş sarımsak ve mantarları ekleyin.
- Mantarlar suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte soteleyin.
- Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın.
- Mantarlar hazır olduğunda ocaktan alın.
- Küçük bir tencerede tereyağını eritin.
- Unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun.
- Yavaş yavaş sütü ekleyerek sürekli karıştırın.
- Sos koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.
- Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
- Fırını 180°C'ye ısıtın.
- Mantar karışımını güveç kaplarına eşit şekilde bölüştürün.
- Üzerine ufalanmış tulum peynirini ekleyin.
- Hazırladığınız beşamel sosu mantar ve peynirlerin üzerine dökün.
- Son olarak, her bir güveç kapının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Güveç kaplarını önceden ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız gratenleri birkaç dakika dinlendirin.
- Üzerlerine taze kekik yaprakları serpiştirerek sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun!