Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necmettin'in Menüsü: Patates Püresi Yatağında Karnısarık Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci, son gün yarışmacısı Necmettin ana yemek olarak Patates Püresi Yatağında Karnısarık tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necmettin'in Menüsü: Patates Püresi Yatağında Karnısarık Tarifi...
Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan, rendelenmiş
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı galeta unu (veya ekmek kırıntısı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 4-5 adet büyük boy patates
- 1/4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
- 2 adet büyük boy patlıcan
- Zeytinyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
- Taze kekik veya maydanoz (süslemek için)
Nasıl Yapacağız?
- Patatesleri soyun, küp küp doğrayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Suyunu süzün ve sıcakken tereyağı, süt, tuz ve karabiber ekleyerek püre haline getirin.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde kesin.
- Her iki tarafını da zeytinyağı ile hafifçe fırçalayın.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında veya ızgarada her iki tarafı da hafifçe renk alana kadar pişirin.
- Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu bir kapta iyice yoğurun.
- Köfte harcından parçalar alıp, elinizle uzun köfteler şeklinde yuvarlayın.
- Daha sonra her bir köfteyi bir dilim patlıcanın içine sarın ve rulo şeklinde kapatın.
- Patates püresini fırın kabının tabanına yayın.
- Üzerine patlıcanla sarılmış köfteleri dizin.
- İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, peynir eriyip, köfteler iyice pişene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarınca birkaç dakika dinlendirin.
- Üzerine taze kekik veya maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun!