Zuhal Topal'la Yemekteyiz Büşra'nın Menüsü: Patlıcanlı Enginar ve Hibeş Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının ikinci yarışmacısı Büşra, ara sıcak olarak Patlıcanlı Enginar ve Hibeş tarifine yer verdi. Peki, Patlıcanlı Enginar ve Hibeş nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Büşra'nın Menüsü: Patlıcanlı Enginar ve Hibeş Tarifi...
Patlıcanlı Enginar ve Hibeş..
Patlıcanlı Enginar Tarifi...
Malzemeler:
- 4 adet enginar kalbi (konserve veya taze olabilir)
- 2 orta boy patlıcan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- Tuz ve karabiber
- Birkaç dal taze dereotu
Nasıl Yapacağız?
- Taze enginar kullanıyorsanız, dış yapraklarını soyun, sap kısımlarını kesin ve kalplerini çıkarın.
- Enginar kalplerini limonlu suda bekletin. Konserve enginar kullanıyorsanız, doğrudan kullanabilirsiniz.
- Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın, patlıcanları ekleyin ve her tarafı altın rengi olana kadar kızartın.
- Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çıkartın.
- Aynı tavada (gerekirse biraz daha zeytinyağı ekleyin) ince doğranmış sarımsakları soteleyin.
- Ardından enginar kalplerini ekleyin ve hafifçe kızartın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.
- Kızarmış patlıcanları enginarlarla birleştirin ve birkaç dakika birlikte soteleyin.
- İsteğe bağlı olarak biraz daha limon suyu veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız patlıcanlı enginarı taze dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Hibeş Tarifi...
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı tahin
- 1/4 su bardağı limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz ve karabiber
- 1-2 yemek kaşığı su
Nasıl Yapacağız?
- Bir kasede tahin ve limon suyunu karıştırın.
- Ezilmiş sarımsak, kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyin.
- Karışım koyulaşırsa, istenilen kıvama gelene kadar yavaş yavaş su ekleyin.
- Hibeşi patlıcanlı enginarın yanında bir meze olarak servis edin.
Afiyet Olsun!