Zuhal Topal'la Yemekteyiz Büşra'nın Menüsü: Biberiyeli Somon Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının ikinci yarışmacısı Büşra, ana yemek olarak Biberiyeli Somon tarifine yer verdi. Peki, Biberiyeli Somon nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Büşra'nın Menüsü: Biberiyeli Somon Tarifi...
Biberiyeli Somon..
Malzemeler:
- 4 adet somon fileto (her biri yaklaşık 150-200 gram)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Taze biberiye dalları
- 1 limon
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- İsteğe bağlı olarak sarımsak
Nasıl Yapacağız?
- Fırını 200°C dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın.
- Somon filetoları yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
- Her iki yüzeyine de tuz ve karabiber serpin.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve somonları tepsiye yerleştirin.
- Somonların üzerine zeytinyağını gezdirin.
- Üzerlerine taze biberiye dallarını ve ince dilimlenmiş sarımsağı (kullanıyorsanız) yerleştirin.
- Limonun suyunu somonların üzerine sıkın ve biraz da rendelenmiş limon kabuğu ekleyin.
- Somonları fırında, etleri opak ve pırıl pırıl olana kadar, yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
- Pişirme süresi somonların kalınlığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
- Pişmiş somonları fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
- İsteğe bağlı olarak yanında haşlanmış sebzeler, salata veya kızarmış patates ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun!