Zuhal Topal'la Yemekteyiz Dilek'in Menüsü: Brüksel Lahanası ve Bal Kabağı Eşliğinde Fırında Bonfile Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Dilek, ana yemek olarak Brüksel Lahanası ve Bal Kabağı Eşliğinde Fırında Bonfile tarifine yer verdi. Peki, Brüksel Lahanası ve Bal Kabağı Eşliğinde Fırında Bonfile nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Dilek'in Menüsü: Brüksel Lahanası ve Bal Kabağı Eşliğinde Fırında Bonfile Tarifi...
Brüksel Lahanası ve Bal Kabağı Eşliğinde Fırında Bonfile
Malzemeler:
Fırında Bonfile İçin:
- 4 adet bonfile (her biri yaklaşık 150-200 gr)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 dal taze kekik
Brüksel Lahanası İçin:
- 400 gr Brüksel lahanası (temizlenmiş ve ikiye kesilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Bal Kabağı İçin:
- 400 gr bal kabağı (kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- Tuz, karabiber
- Bir tutam muskat
Nasıl Yapacağız?
- Bonfileleri oda sıcaklığına getirin.
- Her bir tarafını zeytinyağı, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsak ile marine edin.
- Taze kekik dallarını etlerin üzerine koyun.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında, etlerinizi tercihinize göre pişirin (orta için yaklaşık 15-20 dakika).
- Brüksel lahanalarını zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber ile harmanlayın.
- Bir fırın tepsisine yayın ve 200°C fırında, kenarları kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
- Bal kabağı parçalarını zeytinyağı, bal, tuz, karabiber ve muskat ile iyice karıştırın.
- Başka bir fırın tepsisine yayın ve 200°C fırında, kabaklar yumuşayıp kenarları karamel rengine dönene kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
- Bonfileleri fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirin.
- Brüksel lahanası ve bal kabağını bonfilelerle birlikte servis tabağına alın.
- Afiyet olsun!