Zuhal Topal'la Yemekteyiz Efe'nin Menüsü: Pritnisa Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 1-5 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Efe, Pritnisa tarifine yer verdi. Peki, Pritnisa nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Efe'nin Menüsü: Pritnisa Tarifi..
Pritnisa (Bulgaristan Mücveri) Tarifi...
Malzemeler:
- 3 adet büyük boy kabak
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 100 gr beyaz peynir
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
- Yanında servis için yoğurt
Nasıl Yapacağız?
- Kabakları ve patatesi rendeleyin. Fazla suyunu sıkarak çıkarın.
- Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- Beyaz peyniri ufalayın.
- Bir kasede rendelenmiş kabak, patates, doğranmış soğan, sarımsak, ufalanmış beyaz peynir, yumurtalar ve unu karıştırın.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Karışımın kıvamı, kolay şekillendirilebilir ama fazla sıvı olmayacak şekilde ayarlanmalıdır. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Geniş bir tavada yeterli miktarda sıvı yağı kızdırın.
- Hazırladığınız karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alıp, yağda her iki tarafını da altın rengi alana kadar kızartın. Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alın.
- Hazırladığınız pritnisaları sıcak olarak, yanında biraz yoğurt ile servis edin.
- Afiyet olsun!