Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Kıymalı Kayık Börek Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Alen, ara sıcak olarak Kıymalı Kayık Börek tarifine yer verdi. Peki, Kıymalı Kayık Börek nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Kıymalı Kayık Börek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Kıymalı Kayık Börek Tarifi..

Kıymalı Kayık Börek..

Malzemeler:

  • Yufka, 3 adet
  • Kıyma, 250 gram
  • Soğan, 1 adet (küçük doğranmış)
  • Yeşil biber, 2 adet (küçük doğranmış)
  • Domates, 2 adet (küp küp doğranmış)
  • Maydanoz, Yarım demet (ince doğranmış)
  • Karabiber, 1 çay kaşığı
  • Pul biber, 1 çay kaşığı
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Yumurta, 1 adet
  • Susam veya çörek otu

Nasıl Yapacağız?

  • Orta boy bir tavada biraz sıvı yağ kızdırın.
  • Küçük doğranmış soğan ve biberleri tavaya ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
  • Kıymayı tavaya ekleyin, kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
  • Domates, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Yufkaları tezgah üzerine serin ve her bir yufkayı 4 eşit üçgen parça olacak şekilde kesin.
  • Her üçgenin geniş tarafına fırça ile sıvı yağ sürün.
  • Her üçgenin geniş tarafına hazırladığınız iç harçtan koyun.
  • Üçgenin iki yanını içe doğru katlayarak ve rulo şeklinde sararak kayık şekli verin.
  • Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve susam veya çörek otu serpin.
  • Fırını 180°C dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın.
  • Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa