Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Sebzeli Bonfile Sarma Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Alen, ana yemek olarak Sebzeli Bonfile Sarma tarifine yer verdi. Peki, Sebzeli Bonfile Sarma nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Sebzeli Bonfile Sarma Tarifi..
Sebzeli Bonfile Sarma
Malzemeler:
- Bonfile, 8 dilim (ince uzun dilimlenmiş, her biri yaklaşık 100 gram)
- Havuç, 2 adet (jülyen doğranmış)
- Kabak, 1 adet (jülyen doğranmış)
- Kırmızı biber, 1 adet (jülyen doğranmış)
- Sarımsak, 2 diş (ince doğranmış)
- Soğan, 1 adet (ince yarım halkalar halinde doğranmış)
- Taze kekik, 1 çay kaşığı
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Beyaz şarap, 50 ml
Nasıl Yapacağız?
- Havuç, kabak ve kırmızı biberi jülyen şeklinde (uzun ince) doğrayın.
- Soğanı ve sarımsağı ince şekilde doğrayın.
- Geniş bir tavada biraz zeytinyağı ısıtın.
- Soğan ve sarımsağı tavaya ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Havuç, kabak ve biberi ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar soteleyin.
- Taze kekik, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Sebzeleri ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Bonfile dilimlerini bir mutfak tokmağı yardımı ile nazikçe dövün, her birini yassılaştırın.
- Her bonfile dilimine az miktarda tuz ve karabiber serpin.
- Her bonfile diliminin üzerine eşit miktarda sote sebzeleri yerleştirin.
- Bonfile dilimlerini rulo şeklinde sarın ve ruloları bir kürdan yardımı ile sabitleyin.
- Fırını 180°C'ye önceden ısıtın.
- Sarılmış bonfileleri bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine biraz daha zeytinyağı gezdirin.
- Üzerine biraz beyaz şarap ekleyin.
- Bonfileleri, üzerleri altın kahverengi olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişmiş bonfile sarmalarını fırından çıkarın ve kürdanları çıkartın.
- Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!