Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Hindistan Cevizli Ananas Topları

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Alen, tatlı olarak Hindistan Cevizli Ananas Topları tarifine yer verdi. Peki, Hindistan Cevizli Ananas Topları nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Hindistan Cevizli Ananas Topları
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alen'in Menüsü: Hindistan Cevizli Ananas Topları..

Hindistan Cevizli Ananas Topları

Malzemeler:

  • Ananas, 1 adet büyük boy, taze ve olgun
  • Hindistan Cevizi, 1 su bardağı, rendelenmiş ve biraz daha dış kaplama için
  • Bal, 2 yemek kaşığı
  • Lime (Yeşil Limon) Suyu, 2 yemek kaşığı
  • Lime Kabuğu Rendesi, 1 çay kaşığı
  • Vanilin, 1 çay kaşığı

Nasıl Yapacağız?

  • Ananası soyun ve orta kısmındaki sert çekirdeği çıkarın. 
  • Ananası küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Ananas parçalarını mutfak robotuna alın. 
  • Üzerine bal, lime suyu ve vanilin ekleyin.
  • Ananası, püre haline gelinceye kadar iyice çekin.
  • Ananas püresini bir kaseye aktarın. 
  • İçine rendelenmiş Hindistan cevizi ve lime kabuğu rendesini ekleyin.
  • Tüm malzemeleri spatula ile güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımdan 1 yemek kaşığı dolusu alın ve elinizle yuvarlak toplar yapın. 
  • Eğer karışım çok yapışkan olursa, ellerinizi hafifçe suyla ıslatmayı deneyin.
  • Her bir topu rendelenmiş Hindistan cevizine bulayarak dışını kaplayın. 
  • Bu, toplara ekstra bir tat ve güzel bir görünüm katacaktır.
  • Hazırlanan topları bir tabağa dizin ve en az 1 saat, tercihen daha uzun süre olmak üzere buzdolabında soğutun. 
  • Bu süre topların sertleşmesini ve lezzetlerin birbirine karışmasını sağlayacaktır.
  • Hindistan cevizli ananas toplarını soğuk olarak servis edin. 

       AFİYET OLSUN!

    Yorumlar

    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa