Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necati'nin Menüsü: Kış Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Necati, başlangıç olarak Kış Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Kış Çorbası nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Necati'nin Menüsü: Kış Çorbası Tarifi..
Kış Çorbası..
Malzemeler:
- Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı
- Soğan, 1 büyük boy (küp şeklinde doğranmış)
- Sarımsak, 3 diş (ince doğranmış)
- Havuç, 2 adet (küp şeklinde doğranmış)
- Kereviz, 2 sap (ince doğranmış)
- Patates, 2 adet (küp şeklinde doğranmış)
- Kırmızı biber, 1 adet (küp şeklinde doğranmış)
- Domates, 3 adet (kabukları soyulmuş ve doğranmış) veya 1 kutu konserve domates
- Lahana, 1/4 baş (ince şeritler halinde doğranmış)
- Su, 6 su bardağı
- Tavuk suyu, 2 su bardağı
- Kırmızı mercimek, 1/2 su bardağı
- Taze kekik, 1 dal
- Defne yaprağı, 1 adet
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber, 1 çay kaşığı
Nasıl Yapacağız?
- Zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın.
- Soğan, sarımsak, havuç ve kereviz saplarını ekleyip, orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika) soteleyin.
- Patates, kırmızı biber ve domatesleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
- Lahanayı da ekledikten sonra tüm sebzeleri birkaç dakika daha soteleyin.
- Su ve tavuk suyunu tencereye ekleyin.
- Kırmızı mercimeği, taze kekik, defne yaprağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
- Çorbayı karıştırın ve kaynamaya başladığında ateşi kısın.
- Çorbanın üzeri kapalı bir şekilde, kısık ateşte sebzeler ve mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Ara sıra çorbanın karıştırılması, sebzelerin eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır.
- Çorba piştiğinde, kekik dalını ve defne yaprağını çorbadan çıkarın.
- Eğer daha pürüzsüz bir çorba tercih ediliyorsa, el blenderından geçirilebilir.
AFİYET OLSUN!