Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yakup'un Menüsü: Dondurmalı Cennet Çamuru Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 15-19 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Yakup, tatlı olarak, Dondurmalı Cennet Çamuru tarifine yer verdi. Peki, Dondurmalı Cennet Çamuru nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yakup'un Menüsü: Dondurmalı Cennet Çamuru Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yakup'un Menüsü: Dondurmalı Cennet Çamuru Tarifi..

Dondurmalı Cennet Çamuru..

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Vanilyalı dondurma
  • Çikolata sosu veya eritilmiş çikolata
  • Taze meyveler (çilek, muz gibi) veya kuruyemiş

Nasıl Yapacağız?

  • Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek yumurta ve şeker karışımına ekleyin.
  • Sıcak suyu da ekledikten sonra spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına veya fırın kabına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Bir tencerede süt, şeker ve kakao karıştırılarak orta ateşte pişirilir.
  • Karışım kaynamaya başladığında kısık ateşte 5 dakika daha pişirilerek koyulaşması sağlanır.
  • Sos koyulaştıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan keki küçük kare veya dikdörtgen parçalara kesin.
  • Her bir parçayı tabağa alın ve üzerine sıcak çikolata sosundan dökün.
  • Üzerine bir top vanilyalı dondurma koyun.
  • İsteğe bağlı olarak çikolata sosu, taze meyveler veya kuruyemişlerle süsleyerek servis edin.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa