Zuhal Topal'la Yemekteyiz Batuhan'ın Menüsü: Sebzeli Jülyen Bonfile Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 15-19 Nisan haftasının beşinci gün yarışmacısı Batuhan, ana yemek olarak, Sebzeli Jülyen Bonfile tarifine yer verdi. Peki, Sebzeli Jülyen Bonfile nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Batuhan'ın Menüsü: Sebzeli Jülyen Bonfile Tarifi..
Sebzeli Jülyen Bonfile..
Malzemeler:
- 500 gram bonfile
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1 büyük havuç
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- 1 sarı biber
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı oyster sosu
- Taze çekilmiş karabiber ve tuz
Nasıl Yapacağız?
- Bonfile şeritlerini bir kaseye alın.
- Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ekleyip güzelce karıştırın.
- Etin her tarafının marinasyon malzemesi ile kaplanmasını sağlayın ve bu şekilde en az 20 dakika marinasyon için bekletin.
- Geniş bir tavayı veya wok'u orta-yüksek ateşte ısıtın.
- Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve önce sarımsak ile soğanları 1-2 dakika soteleyin.
- Ardından havuç, kırmızı, yeşil ve sarı biberleri ekleyin.
- Sebzeleri yaklaşık 5-7 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar soteleyin.
- Sebzeler sotelenirken soya sosu ve oyster sosunu ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırın.
- Sebzeleri bir kenara alın ve tavada kalan yağa et şeritlerini ekleyin.
- Etler suyunu bırakıp çekene ve her iki tarafı da kızarana kadar yüksek ateşte pişirin (yaklaşık 2-3 dakika)
- Pişmiş etleri, sotelediğiniz sebzelerle birleştirin.
- Tüm malzemeyi birkaç dakika birlikte soteleyin.
- Hazırlanan sebzeli jülyen bonfileyi servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN!