Zuhal Topal'la Yemekteyiz Batuhan'ın Menüsü: ​Basmati Pilav Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 15-19 Nisan haftasının beşinci gün yarışmacısı Batuhan, ana yemek yanında servis etmek için, Basmati Pilav tarifine yer verdi. Peki, Basmati Pilav nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Batuhan'ın Menüsü: ​Basmati Pilav Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Batuhan'ın Menüsü: Basmati Pilav Tarifi...

Basmati Pilav..

Malzemeler:

  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Birkaç dal taze nane
  • Bir tutam safran veya 1/2 çay kaşığı zerdeçal

Nasıl Yapacağız?

  • Basmati pirincini soğuk su altında birkaç kez yıkayarak nişastasını arındırın. 
  • Su berraklaşana kadar yıkamaya devam edin.
  • Pirinci 30 dakika ile 1 saat arası ılık suda bekletin. Bu, pirincin pişerken daha tane tane olmasını sağlar.
  • Pirinci süzgeçle süzerek fazla suyunu atın.
  • Orta ateşte geniş bir tencerede tereyağını eritin.
  • İnce doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, soğanlar şeffaflaşana kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.
  • Süzülmüş basmati pirincini tencereye ekleyin ve pirinç taneleri yağ ile iyice kaplanana kadar 2-3 dakika kavurun.
  • Sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve safran/zerdeçalı tencereye ekleyin. 
  • Karışımı kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladığında ateşi en düşüğe alın, tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve pirincin suyunu çekmesini bekleyin (yaklaşık 15 dakika)
  • Pilav piştikten sonra ocağı kapatın ve pirincin demlenmesi için 10 dakika daha kapak kapalı şekilde bekletin.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa