Zuhal Topal'la Yemekteyiz Batuhan'ın Menüsü: Hellim Salata Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 15-19 Nisan haftasının beşinci gün yarışmacısı Batuhan, salata olarak, Hellim Salata tarifine yer verdi. Peki, Hellim Salata nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Batuhan'ın Menüsü: Hellim Salata Tarifi...
Hellim Salata..
Malzemeler:
Salata İçin:
- 200 gram hellim peyniri
- 2 büyük domates
- 1 salatalık
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı soğan
- 1/2 demet roka veya 1/2 demet taze nane
- 1 avuç siyah zeytin
Dressing (Sos) İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı bal
- 1 diş sarımsak
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- Bir tutam kekik veya taze fesleğen
Nasıl Yapacağız?
- Hellim peynirini ızgarada veya yapışmaz bir tavada her iki tarafı altın rengi alana kadar pişirin
- Domates, salatalık, kırmızı ve yeşil biberleri, soğanı hazırlayın ve büyük bir salata kasesine alın.
- Roka veya taze nane yapraklarını yıkayıp ekleyin.
- Siyah zeytinleri de ekleyin.
- Küçük bir kapta zeytinyağı, limon suyu, bal, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kıyılmış kekik veya fesleğeni karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Izgara hellim peynirini, hazırladığınız salata malzemelerinin üzerine yerleştirin.
- Hazırladığınız dressing sosunu salatanın üzerine dökün.
- Salatayı hafifçe karıştırarak sosun her yere eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
- Salatayı hemen servis yapın.
AFİYET OLSUN!