Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu'nun Menüsü: Buğdaylı Soğuk Yoğurt Çorbası (Mteble) Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 13 Mayıs - 17 Mayıs haftasının beşinci yani son yarışmacısı Duygu, başlangıç olarak Buğdaylı Soğuk Yoğurt Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Buğdaylı Soğuk Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu'nun Menüsü: Buğdaylı Soğuk Yoğurt Çorbası (Mteble) Tarifi..
Buğdaylı Soğuk Yoğurt Çorbası (Mteble)..
Malzemeler:
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 adet salatalık
- 2 diş sarımsak
- 1/4 demet taze nane
- 1/4 demet taze dereotu
- Tuz
- Zeytinyağı
- Nane yaprakları ve kırmızı pul biber
NASIL YAPACAĞIZ?
- Aşurelik buğdayı bir gece önceden suya ıslatın.
- Ertesi gün suyunu süzün ve taze su ekleyerek haşlayın.
- Buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen buğdayı süzün ve soğumaya bırakın.
- Salatalığı rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
- Sarımsakları ezin veya çok ince doğrayın.
- Yoğurdu geniş bir kaseye alın. Pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Yoğurdu istediğiniz kıvama getirmek için su ekleyin ve karıştırın. Daha koyu bir kıvam isterseniz su miktarını azaltabilirsiniz.
- Haşlanmış ve soğumuş buğdayı yoğurt karışımına ekleyin.
- Rendelenmiş salatalık, ezilmiş sarımsak, doğranmış taze nane ve dereotunu ekleyin.
- Tuz ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Çorbayı buzdolabında en az 1 saat soğutun.
AFİYET OLSUN!