Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu'nun Menüsü: Tereyağlı Humus Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 13 Mayıs - 17 Mayıs haftasının beşinci yani son yarışmacısı Duygu, ara soğuk olarak, Tereyağlı Humus tarifine yer verdi. Peki, Tereyağlı Humus nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu'nun Menüsü: Tereyağlı Humus Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu'nun Menüsü: Tereyağlı Humus Tarifi..

Tereyağlı Humus..

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Eğer konserve nohut kullanıyorsanız, süzün ve iyice yıkayın. 
  2. Eğer kuru nohut kullanıyorsanız, bir gece önceden suda bekletip, ertesi gün haşlayarak kullanın. 
  3. Haşlama suyunu da saklayın.
  4. Haşlanmış nohutları, tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu, kimyon, tuz ve zeytinyağını bir mutfak robotuna veya blendera koyun.
  5. Malzemeleri iyice püre haline getirin. 
  6. Karışım çok kalınsa, daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için azar azar su ekleyin. Su yerine haşlama suyunu da kullanabilirsiniz.
  7. Tereyağını küçük bir tavada eritip, humus karışımına ekleyin. Tekrar karıştırarak tereyağının humusa iyice karışmasını sağlayın.
  8. Humusu servis tabağına alın ve üzerine kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak çukurlar oluşturun.
  9. Tereyağını küçük bir tavada eritip, pul biber ve toz kırmızı biberi ekleyin.
  10. Baharatlar kokusunu salana kadar hafifçe kavurun.
  11. Eritilmiş baharatlı tereyağını humusun üzerine gezdirin.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa