Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu'nun Menüsü: Babagannuş Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 13 Mayıs - 17 Mayıs haftasının beşinci yani son yarışmacısı Duygu, ara soğuk olarak, Babagannuş tarifine yer verdi. Peki, Babagannuş nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu'nun Menüsü: Babagannuş Tarifi..
Babagannuş..
Malzemeler:
- 2 büyük patlıcan
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/4 su bardağı tahin
- 1/4 su bardağı limon suyu (yaklaşık 1 büyük limonun suyu)
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/4 demet maydanoz (ince doğranmış, süsleme için)
- 1 yemek kaşığı nar taneleri (isteğe bağlı, süsleme için)
- Kırmızı pul biber
NASIL YAPACAĞIZ?
- Patlıcanları közlemek için ocak üstünde, fırında veya mangalda közleyebilirsiniz.
- Ocakta közlemek için patlıcanları direkt ateşin üzerine yerleştirip, her tarafı iyice közlenene kadar çevirin.
- Fırında közlemek için patlıcanları önceden ısıtılmış 220°C fırında, üzerine bıçakla birkaç delik açarak 30-40 dakika közleyin.
- Közlenen patlıcanları bir kaba alın ve üzerini kapatarak 10 dakika dinlendirin. Böylece kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz.
- Patlıcanların kabuklarını soyun ve sap kısmını kesin.
- Soyulmuş patlıcanları ince ince doğrayın veya çatalla ezerek püre haline getirin.
- Ezilmiş patlıcanları bir kaseye alın.
- Üzerine ezilmiş sarımsak, tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Babagannuşu servis tabağına alın.
- Üzerini doğranmış maydanoz, nar taneleri ve kırmızı pul biber ile süsleyin.
AFİYET OLSUN!