Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu'nun Menüsü: Şatta ve Roka Salatası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 13 Mayıs - 17 Mayıs haftasının beşinci yani son yarışmacısı Duygu, salata olarak, Şatta ve Roka Salatası tarifine yer verdi. Peki, Şatta ve Roka Salatası nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu'nun Menüsü: Şatta ve Roka Salatası Tarifi..
Şatta ve Roka Salatası..
Malzemeler:
- 500 gram kırmızı acı biber
- 1 baş sarımsak (yaklaşık 10 diş)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1/4 su bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı limon suyu
NASIL YAPACAĞIZ?
- Biberleri yıkayın ve saplarını çıkarın. Sarımsakları soyun.
- Biberleri ve sarımsakları bir mutfak robotunda veya blenderda püre haline getirin.
- Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Ardından biber ve sarımsak püresini ekleyin ve karıştırarak pişirin.
- Sirke, tuz, kimyon, kırmızı toz biber ve limon suyunu ekleyin.
- Karışımı orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika, kıvam alana kadar pişirin.
- Şatta'yı temiz cam kavanozlara doldurun ve soğuduktan sonra buzdolabında saklayın.

Roka Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1 demet taze roka
- 1 adet büyük domates (dilimlenmiş)
- 1 adet salatalık (dilimlenmiş)
- 1 adet kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
- 1/4 su bardağı beyaz peynir veya lor peyniri
- 1/4 su bardağı ceviz içi
Sos Malzemeleri:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- Karabiber
NASIL YAPACAĞIZ?
- Rokayı yıkayın ve kurulayın.
- Ardından iri parçalar halinde doğrayın.
- Domates, salatalık ve kırmızı soğanı dilimleyin.
- Büyük bir salata kasesine doğranmış roka, domates, salatalık ve kırmızı soğanı ekleyin.
- Üzerine beyaz peynir veya lor peyniri ve ceviz içini serpin.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Sosu salatanın üzerine gezdirin ve iyice karıştırarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!