Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu'nun Menüsü: Cevizli Tel Kadayıf Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 13 Mayıs - 17 Mayıs haftasının beşinci yani son yarışmacısı Duygu, tatlı olarak, Cevizli Tel Kadayıf tarifine yer verdi. Peki, Cevizli Tel Kadayıf nasıl yapılır? İşte Tarifi.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu'nun Menüsü: Cevizli Tel Kadayıf Tarifi..
Cevizli Tel Kadayıf..
Malzemeler:
Kadayıf İçin:
- 500 gram tel kadayıf
- 250 gram tereyağı (eritilmiş)
- 2 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Şerbet İçin:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
NASIL YAPACAĞIZ?
- Su ve şekeri bir tencereye koyun, karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika daha kaynatın.
- Şerbet kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Tel kadayıfı geniş bir tepsiye alın ve elinizle tel tel ayırarak havalandırın.
- Eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine dökün ve kadayıfa iyice yedirin.
- Kadayıfın yarısını tereyağlanmış fırın tepsisine eşit şekilde yayın.
- Elinizle bastırarak düzleştirin.
- İnce kıyılmış ceviz içini kadayıfın üzerine eşit şekilde serpin.
- Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine serpin ve yine elinizle bastırarak düzleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180° C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Kadayıf fırından çıkar çıkmaz, soğumuş olan şerbeti üzerine eşit şekilde dökün.
- Kadayıfı şerbeti iyice çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirin.
AFİYET OLSUN!