Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ömer'in Menüsü: Köz Biber Mezesi Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 20 Mayıs - 24 Mayıs haftasının ilk yarışmacısı Ömer, ana yemek yanında servis etmek için Köz Biber Mezesi tarifine yer verdi. Peki, Köz Biber Mezesi nasıl yapılır, merak edenler için geliyor tarif. İşte Köz Biber Mezesi Tarifi..
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ömer'in Menüsü: Köz Biber Mezesi Tarifi..
Köz Biber Mezesi..
Malzemeler:
- 6-7 adet kırmızı kapya biber
- 3-4 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
NASIL YAPACAĞIZ?
- Biberleri yıkayıp kurulayın.
- Fırını 200 dereceye ısıtın veya bir ızgara kullanın.
- Biberleri fırın tepsisine dizin veya ızgarada közleyin.
- Biberlerin her tarafı iyice közlenene kadar pişirin (fırında yaklaşık 20-25 dakika, ızgarada biraz daha kısa sürede).
- Közlenen biberleri bir kapaklı kaba veya poşete koyup yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Bu, kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlayacak.
- Biberlerin kabuklarını soyun ve saplarını, çekirdeklerini temizleyin.
- Soyulmuş biberleri uzun şeritler halinde veya isteğe bağlı olarak doğrayın.
- Doğranmış biberleri bir kaseye alın.
- Üzerine ince doğranmış sarımsakları ekleyin.
- Zeytinyağı, nar ekşisi veya limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Mezeyi servis tabağına alın.
- Üzerine ince doğranmış maydanozu serpiştirin.
AFİYET OLSUN!