Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hasret'in Menüsü: Zeytinyağlı Börülce Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 20 Mayıs - 24 Mayıs haftasının ikinci yarışmacısı Hasret, ara soğuk olarak, Zeytinyağlı Börülce tarifine yer verdi. Peki, Zeytinyağlı Börülce nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hasret'in Menüsü: Zeytinyağlı Börülce Tarifi..
Zeytinyağlı Börülce..
Malzemeler:
- 500 gram taze börülce
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- Yarım demet dereotu
NASIL YAPACAĞIZ?
- Börülceleri ayıklayın ve yıkayın. Uzun börülceleri ortadan ikiye kesin.
- Börülceleri kaynar suya atıp 5-7 dakika kadar haşlayın ve ardından süzün.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın. Kırmızı ve yeşil biberleri de doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğanı ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Domates salçasını ekleyip karıştırın. Ardından rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyin. Birkaç dakika pişirin.
- Haşlanmış börülceleri tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyin. Limon suyunu da ekleyin.
- Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte börülceler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-30 dakika).
- Pişen yemeği ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- İsteğe bağlı olarak, üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.
Zeytinyağlı börülceyi soğuk olarak servis edin.
AFİYET OLSUN!