Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hasret'in Menüsü: El Açması Burgu Baklava Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 20 Mayıs - 24 Mayıs haftasının ikinci yarışmacısı Hasret, tatlı olarak, El Açması Burgu Baklava tarifine yer verdi. Peki, El Açması Burgu Baklava nasıl yapılır? İşte Tarifi.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Hasret'in Menüsü: El Açması Burgu Baklava Tarifi..
El Açması Burgu Baklava..
Malzemeler:
- 500 gram un
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 200 gram tereyağı (eritilmiş)
- 2 su bardağı nişasta (hamuru açmak için)
İç Harcı:
- 2 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
Şerbeti:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
NASIL YAPACAĞIZ?
- Geniş bir kaba unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtaları kırın.
- Süt, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Ortadan başlayarak yavaş yavaş unu karıştırarak hamuru yoğurun.
- Hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
- Bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın.
- Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 10-15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
- Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamuru eşit parçalara bölün (yaklaşık 20-25 beze).
- Her bir bezeyi nişasta kullanarak incecik olacak şekilde açın. Yufkaların ince olmasına dikkat edin.
- Açtığınız yufkanın üzerine dövülmüş ceviz içini serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
- Sardığınız ruloyu iki ucundan tutup büzdürün ve burgu şeklini verin.
- Burgulu ruloları yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin.
- Eritilmiş tereyağını baklavaların üzerine eşit şekilde gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin.
- Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. Baklava şerbeti çekene kadar dinlendirin.
AFİYET OLSUN!