Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şencan'ın Menüsü: Mantı ve Nohutlu Yüksük Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 20 Mayıs - 24 Mayıs haftasının üçüncü yarışmacısı Şencan, başlangıç olarak, Mantı ve Nohutlu Yüksük Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Mantı ve Nohutlu Yüksük Çorbası nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şencan'ın Menüsü: Mantı ve Nohutlu Yüksük Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şencan'ın Menüsü: Mantı ve Nohutlu Yüksük Çorbası Tarifi..

Mantı ve Nohutlu Yüksük Çorbası..

Malzemeler:

  • 1 su bardağı mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Soğanı küçük küçük doğrayın.
  2. Nohutları haşlayın veya hazır konserve nohut kullanın - konserve nohut kullanıyorsanız suyunu süzün ve durulayın.
  3. Bir tencerede tereyağını ve sıvı yağı ısıtın. 
  4. Doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  5. Domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Kavrulan soğan ve salçanın üzerine suyu veya et suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  7. Kaynayan suya mantıları ve haşlanmış nohutları ekleyin. Mantılar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  8. Tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi ekleyin. Karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.
  9. Çorbayı sıcak olarak servis edin. 

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa