Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şencan'ın Menüsü: El Açması Soğanlı Börek Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 20 Mayıs - 24 Mayıs haftasının üçüncü yarışmacısı Şencan, ara sıcak olarak, El Açması Soğanlı Börek tarifine yer verdi. Peki, El Açması Soğanlı Börek nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şencan'ın Menüsü: El Açması Soğanlı Börek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şencan'ın Menüsü: El Açması Soğanlı Börek Tarifi..

El Açması Soğanlı Börek..

Malzemeler:

  • 500 gram un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı nişasta (hamuru açmak için)

İç Harcı:

  • 4 adet büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Geniş bir kaba unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın.
  2. Süt, su, sıvı yağ, sirke, tuz ve şekeri ekleyin. Ortadan başlayarak yavaş yavaş unu karıştırarak hamuru yoğurun.
  3. Hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  4. Soğanları ince ince doğrayın.
  5. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  6. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Kavrulan soğanları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  7. Dinlenen hamuru eşit parçalara bölün (yaklaşık 10-12 beze).
  8. Her bir bezeyi nişasta kullanarak incecik olacak şekilde açın. Yufkaların ince olmasına dikkat edin.
  9. Açtığınız yufkaların her birine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün.
  10. Üç yufkayı üst üste koyun ve her katın arasına tereyağı sürün. En üst kata iç harçtan ekleyin ve rulo şeklinde sarın.
  11. Ruloyu kendi etrafında dolayarak gül böreği şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  12. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  13. Böreklerin üzerine kalan tereyağını sürün.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar - yaklaşık 30-35 dakika - pişirin.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa