Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: El Açması Kıymalı Soğanlı Su Böreği Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 27 Mayıs - 31 Mayıs haftasının ikinci yarışmacısı Elif, ara sıcak olarak, El Açması Kıymalı Soğanlı Su Böreği tarifine yer verdi. Peki, El Açması Kıymalı Soğanlı Su Böreği nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: El Açması Kıymalı Soğanlı Su Böreği Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: El Açması Kıymalı Soğanlı Su Böreği Tarifi..

El Açması Kıymalı Soğanlı Su Böreği..

Malzemeler:

Hamur İçin:
  • 5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su (yaklaşık, kontrollü ekleyin)
İç Harcı İçin:
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Böreği Hazırlamak İçin:
  • 150 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı süt
Haşlamak İçin:
  • Büyük bir tencere su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Soğuk su dolu geniş bir kap

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Geniş bir kaba unu alın, ortasını havuz gibi açın.
  2. İçine yumurtaları kırın, tuzu ekleyin ve suyu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirin.
  4. Soğanları ince doğrayın.
  5. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  6. Kıymayı ekleyip iyice pişirin.
  7. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin.
  8. Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  9. Dinlenmiş hamuru 10-12 eşit bezeye bölün.
  10. Her bir bezeyi ince yufkalar halinde açın.
  11. Açtığınız yufkaları temiz bir bez üzerine serin.
  12. Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve tuzu ekleyin.
  13. Geniş bir kapta soğuk su hazırlayın.
  14. Açtığınız yufkaları sırayla kaynar suya batırıp 1-2 dakika haşlayın, ardından soğuk suya çıkarıp süzün.
  15. İlk yufkayı haşlamadan yağlanmış tepsiye serin ve üzerine erittiğiniz tereyağından gezdirin.
  16. Haşlanmış yufkaları tepsiye serdikten sonra, her katın arasına erimiş tereyağı gezdirin.
  17. 3-4 kat yufkadan sonra kıymalı harcı eşit şekilde yayın.
  18. Kıymalı harcın üzerine tekrar haşlanmış yufkaları serip her katın arasına tereyağı sürmeye devam edin.
  19. Son yufkayı serdikten sonra üzerini de tereyağı ile yağlayın.
  20. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreğin üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  21. Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa