Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: Yoğurtlu Pazı Kavurması Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 27 Mayıs - 31 Mayıs haftasının ikinci yarışmacısı Elif ara soğuk olarak, Yoğurtlu Pazı Kavurması tarifine yer verdi. Peki, Yoğurtlu Pazı Kavurması nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: Yoğurtlu Pazı Kavurması Tarifi..
Yoğurtlu Pazı Kavurması..
Malzemeler:
- 1 demet pazı
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
NASIL YAPACAĞIZ?
- Pazıları iyice yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın.
- Pazı yapraklarını ve saplarını ince ince doğrayın.
- Soğanı ince doğrayın.
- Sarımsakları ince ince doğrayın veya rendeleyin.
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.
- Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Doğranmış pazı saplarını ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Ardından pazı yapraklarını ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Süzme yoğurdu bir kaseye alın.
- İçine bir tutam tuz ve biraz karabiber ekleyip karıştırın.
- Kavrulmuş pazıları servis tabağına alın.
- Üzerine yoğurtlu karışımı dökün.
- Tereyağını küçük bir tavada eritip kırmızı toz biberi ekleyin ve hafifçe kızdırın.
- Bu karışımı yoğurdun üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN!