Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: Güveçte Zade Kebabı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 27 Mayıs - 31 Mayıs haftasının ikinci yarışmacısı Elif, ana yemek olarak Güveçte Zade Kebabı tarifine yer verdi. Peki, Güveçte Zade Kebabı nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: Güveçte Zade Kebabı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Elif'in Menüsü: Güveçte Zade Kebabı Tarifi..

Güveçte Zade Kebabı..

Malzemeler:
Kebab İçin:
  • 500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Patlıcanları alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletip acısını çıkarın, sonra iyice durulayın ve kurulayın.
  2. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  3. Kırmızı biber ve yeşil biberi doğrayın.
  4. Domatesleri küp şeklinde doğrayın.
  5. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  6. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini bir tavada zeytinyağı ile soteleyin.
  7. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun, ardından ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  8. Salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  9. Doğranmış domatesleri ekleyin ve karıştırın.
  10. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve kekik ekleyin. Sıcak suyu ekleyip karıştırın ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
  11. Patlıcanları ve patatesleri ayrı ayrı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
  12. Güveç kabının tabanına sırasıyla kızartılmış patatesleri, patlıcanları, biberleri ve et karışımını yerleştirin.
  13. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  15. Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa