Gelinim Mutfakta - Of Of Kebabı Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Of Of Kebabı tarifine yer verdiler. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Of Of Kebabı nasıl yapılır, İşte Tarifi.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte, Of Of Kebabı'na yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık.
İşte Of Of Kebabı Tarifi..
Gelinim Mutfakta -Of Of Kebabı Tarifi...
Malzemeler:
Kebab İçin:
- 500 gram kuzu kuşbaşı eti
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
NASIL YAPACAĞIZ?
- Patlıcanları alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Tuzlu suda 15-20 dakika bekletip acısını çıkarın, sonra iyice durulayın ve kurulayın.
- Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
- Kırmızı biber ve yeşil biberleri doğrayın.
- Domatesleri küp şeklinde doğrayın.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- Kuşbaşı doğranmış kuzu etini bir tavada zeytinyağı ile soteleyin.
- Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun, ardından ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve kekik ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ekleyip etleri kısık ateşte pişirin.
- Patlıcanları ve patatesleri ayrı ayrı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
- Güveç veya fırın kabının tabanına sırasıyla kızartılmış patatesleri, patlıcanları, biberleri ve et karışımını yerleştirin.
- Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin.
- Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN!