Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: Bıt Bıt Çorbası

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 3-7 haziran haftasının ikinci yarışmacısı Yaşariye, başlangıç olarak, Bıt Bıt Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Bıt Bıt Çorbası nasıl yapılır, işte tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: Bıt Bıt Çorbası
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: Bıt Bıt Çorbası..

Bıt Bıt Çorbası..

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8 su bardağı su (et suyu da kullanabilirsiniz)
  • Yarım limonun suyu
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci ayrı ayrı yıkayın ve süzün.
  2. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin.
  3. İnce doğranmış soğanları tencereye ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  4. Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve bir dakika daha kavurun.
  5. Salçayı tencereye ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Yıkanmış kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci tencereye ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurun.
  7. 8 su bardağı suyu veya et suyunu tencereye ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın.
  8. Kaynadıktan sonra kırmızı biber, kuru nane, kimyon ve tuzu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  9. Çorbayı kısık ateşte mercimek, bulgur ve pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  10. Çorbanız piştikten sonra yarım limonun suyunu ekleyin ve karıştırın.
  11. Bıt bıt çorbasını sıcak olarak servis edin. 

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa