Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: El Açması Peynirli Kol Böreği
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 3-7 haziran haftasının ikinci yarışmacısı Yaşariye, ara sıcak olarak, El Açması Peynirli Kol Böreği tarifine yer verdi. Peki, El Açması Peynirli Kol Böreği nasıl yapılır, işte tarifi.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: El Açması Peynirli Kol Böreği..
El Açması Peynirli Kol Böreği..
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 su bardağı ılık su (yaklaşık)
- 400 gram beyaz peynir (ezilmiş)
- 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
- 1 su bardağı nişasta (mısır veya buğday)
- 1 su bardağı un (nişasta ile karıştırmak için)
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 150 gram tereyağı (eritilmiş)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ

NASIL YAPACAĞIZ?
- Unu derin bir karıştırma kabına alın.
- Ortasını havuz şeklinde açın ve tuz, sirke, yavaş yavaş ılık su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve bezeler yapın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
- Beyaz peyniri bir kaba alın ve ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- Nişasta ve unu karıştırın.
- Dinlenen bezelerden birini alın, nişasta-un karışımıyla hafifçe unlayarak incecik açın.
- Açtığınız hamuru üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürün.
- Hazırladığınız peynirli harçtan hamurun üzerine serpin.
- Hamuru rulo şeklinde sarın.
- Ruloyu spiral şeklinde kendi etrafında dolayarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Diğer bezeler için de aynı işlemi tekrarlayın ve börekleri tepside birbirine bitişik şekilde yerleştirin.
- Yumurta sarısı, süt ve zeytinyağını karıştırıp böreklerin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN!