Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: ​Salatalık Kayıkta Haydari

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 3-7 haziran haftasının ikinci yarışmacısı Yaşariye, ara soğuk olarak, Salatalık Kayıkta Haydari tarifine yer verdi. Peki, Salatalık Kayıkta Haydari nasıl yapılır, işte tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: ​Salatalık Kayıkta Haydari
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: Salatalık Kayıkta Haydari..

Salatalık Kayıkta Haydari..

Malzemeler:

  • 4 adet büyük salatalık
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Salatalıkları yıkayın ve uçlarını kesin.
  2. Salatalıkları uzunlamasına ikiye bölün.
  3. Bir kaşık yardımıyla salatalıkların iç kısmını dikkatlice çıkararak bir nevi kayık şekli oluşturun. 
  4. Çıkardığınız iç kısmı küçük küçük doğrayın ve bir kenara alın.
  5. Bir karıştırma kabında süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını, ince doğranmış dereotunu ve naneyi karıştırın.
  6. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyin.
  7. Doğranmış salatalık içini de ekleyerek karıştırın.
  8. Hazırladığınız haydariyi salatalık kayıklarının içine doldurun. Her bir kayığın içi tamamen dolmuş olmalı.
  9. Doldurulmuş salatalık kayıklarını servis tabağına dizin.
  10. Üzerini ekstra dereotu veya nane yapraklarıyla süsleyin.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa