BIST
9.952
1,11%
DOLAR
35,9677
0,22%
EURO
37,1790
-0,56%
ALTIN
3.307,19
0,33%
PETROL
74,65
0,48%
BITCOIN
3.463.957
-1,09%
Ara
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Soslu Karışık Kızartma
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Soslu Karışık Kızartma
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 3-7 haziran haftasının dördüncü yarışmacısı Ulviye, ara sıcak olarak, Soslu Karışık Kızartma tarifine yer verdi. Peki, Soslu Karışık Kızartma nasıl yapılır, işte tarifi.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 18:50
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 19:38
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Soslu Karışık Kızartma...
Soslu Karışık Kızartma
Malzemeler:
Kızartma İçin:
2 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
Kızartmak için sıvı yağ
Sos İçin:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük domates (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz ve karabiber
1/2 çay bardağı su
Taze kıyılmış maydanoz
NASIL YAPACAĞIZ?
Patatesleri, patlıcanları ve kabakları yıkayıp soyun. İstediğiniz boyutta dilimleyin.
Kırmızı ve yeşil biberleri de yıkayıp çekirdeklerini çıkararak dilimleyin.
Bir tavada sıvı yağı ısıtın.
Önce patatesleri kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa alın.
Ardından patlıcanları, kabakları ve biberleri ayrı ayrı kızartın. Her birini kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
Ezilmiş sarımsağı ekleyip kısa süre kavurun.
Rendelenmiş domatesi ve domates salçasını ekleyin. Karıştırarak pişirin.
Toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyin.
Yarım çay bardağı suyu ekleyip sos koyulaşana kadar pişirin.
Kızarttığınız sebzeleri servis tabağına alın.
Üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirin.
Taze kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Olimpik Boy Uzatma Metodu Nedir?
İlişkilerde ‘Breadcrumbing’ Nedir? Size Ufak Ufak Umut Verenlere Dikkat!
Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Nedir?
Ziraat Bankası Servis Görevlisi Nedir?
Yüksek Enerji Ve Plazma Fiziği Nedir?
Yaz Olimpiyatlarında Artistik Jimnastik Nedir?
Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi Nedir?
Sonraki Sayfa
×
Ara